PRZEPIS
Snickersowe Bombki brownie z lodami
CZAS
55 min.
SKŁADNIKI
5 pozycji
PORCJI
10 porcji
Masz ochotę na deser lodowy o wyjątkowym smaku? Wejdź na naszą stronę internetową i dowiedz się, jak przygotować bombki brownie z lodami o smaku Snickersa!
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie (18,3 uncji) mieszanki do brownie
- 2 batony SNICKERS Ice Cream
- 3 uncje gorzkiej czekolady, roztopionej
- 2 łyżki sosu karmelowego
- 2 łyżki orzeszków ziemnych, drobno posiekanych
WYKONANIE.
-
1 Przygotuj ciasteczka brownie zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu; upiecz w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali wyłożonym papierem pergaminowym w takiej ilości, aby po dłuższych bokach pozostał 1-calowy zwis. Zostaw do całkowitego ostygnięcia.
-
2 Za pomocą okrągłej foremki do wycinania ciastek o średnicy 1 1/2 cala wytnij 10 ciasteczek brownie. Odstaw. Za pomocą 1-calowej okrągłej foremki do wycinania ciastek wytnij 10 ciasteczek brownie. Odstaw. (Odłóż pozostałe ciasteczka do wykorzystania później.)
-
3 Wyłóż 10 foremek do muffinek folią lub papierowymi papilotkami. Włóż 1 1/2-calowe ciasteczka brownie do przygotowanych foremek, wciskając je w dno i boki.
-
4 Pokrój każdy baton lodowy SNICKERS Ice Cream na 5 kawałków; włóż po 1 kawałku do każdej foremki z brownie. Przykryj mniejszymi kawałkami brownie, dociskając, aby spłaszczyć i otoczyć lody. Zamrażaj przez 2-3 godziny lub do uzyskania twardej konsystencji.
-
5 Wyjmij bombki z foremek do muffinek i przenieś na tacę wyłożoną papierem do pieczenia. Zanurz każdą bombkę w roztopionej czekoladzie, aby pokryła jej wierzch i boki. Wyłóż z powrotem na tacę i zamrażaj przez 1 godzinę. Przechowuj w stanie zamrożonym do czasu podania.
-
6 Tuż przed podaniem każdą bombkę polej sosem karmelowym i posyp orzeszkami ziemnymi.
-
7 Wskazówka : Masz mało czasu? Aby przyspieszyć przygotowanie, użyj ciasteczek kupionych w sklepie.